تلمیسارتان ، عوارض ، موارد مصرف ،‌ تداخل دارویی و نکات مهم درباره آن 2022

تلمیسارتان چیست؟ نحوه مصرف تلمیسارتان به چه صورت میباشد؟ موارد مصرف تلمیسارتان چیست؟ دوز مصرفی تلمیسارتان برای بزرگسالان چقدر میباشد؟ عوارض تلمیسارتان چیست؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد،همراه ما باشید.

داروی تلمیسارتان دارویی است که می‌تواند به تنهایی و یا به همراه دیگر داروها در درمان و کنترل بیماری فشار خون مورد استفاده قرار گیرد. فشار خون و دیابت بیماری‌های مزمنی هستند که معمولاً درمان زود هنگامی نداشته و داروهای مورد استفاده به تدریج می‌تواند سیر بیماری را مورد کنترل قرار دهد. گاه چندین خط درمان یا دارو برای مبارزه با این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد. ویژگی دیگری که این دارو دارد کمک به کاهش خطر بروز سکته و حمله قلبی یا افزایش خطر بروز مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی در افرادی است که حداقل ۵۵ سال سن داشته و دارای عوامل خطر برای ابتلا به اختلالات شدید قلبی هستند.  این دارو ممکن است برای اهداف غیر از مواردی که در این راهنمای دارویی ذکرشده، استفاده شود. در این مقاله از مجله اینترنتی ماهتوتا به معرفی، چگونگی کارکرد و نکات طلایی حین مصرف این دارو می‌پردازیم.

اطلاعات بیشتر در مورد داروی تلمیسارتان

تلمیسارتان

اگر فرد استفاده کننده از این دارو باردار است نباید این دارو را مصرف کند و اگر در حین مصرف این دارو باردار شد باید در این زمینه به پزشک خود اطلاع داد. اگر فرد دچار بیماری دیابت است، باید این دارو را با همراه با هر دارویی که حاوی ترکیب آلیسکیرن (که نوعی داروی فشار خون است) استفاده نکند.

نکاتی که باید قبل از استفاده از این دارو بدانید

تلمیسارتان

تلمیسارتان

اگر فرد دچار حساسیت نسبت به این دارو است و یا در صورتی که اگر مبتلا به موارد زیر باشد، نباید از این دارو استفاده کنید:

  • یک بیماری قلبی که با داروی غیر از تلمیسارتان درمان می‌شود.
  • ابتلای به بیماری کبدی؛
  • بیماری کلیوی (یا اگر دیالیز هستید)؛ یا
  • اگر رژیم دارید که دارای مقادیر کمی از نمک است.

اگر فرد باردار است نباید از این دارو استفاده کند؛ همچنین فرد اگر در حین مصرف این دارو باردار شد باید فوراً استفاده از این دارو را قطع کرده و در این زمینه به پزشک معالج خود اطلاع دهد. اگر فرد این دارو را در سه ماهه دوم یا سوم به اداری خود مصرف کند، این امر ممکن است سبب لطمه به نوزاد متولد نشده و یا مرگ او شود.

حتما بخوانید » لوپرامید

با توجه به اینکه فشار خون از جمله بیماری‌هایی است که می‌تواند در دوران بارداری سلامت مادر و جنین او را به خطر بیندازد گاها ممکن است نیاز باشد که مادر باردار داروی کنترل فشار خون را استفاده کند و با توجه به این موضوع که مصرف این دارو ممکن است در دوران بارداری برای مادر و جنین عوارضی را به دنبال داشته باشد لذا بهتر است که فرد برای انتخاب داروی مناسب و ایمن برای استفاده در زمان قبل و حین بارداری با پزشک خود مشورت کند. همچنین در دوران شیردهی توصیه نمی‌شود.

داروی تلمیسارتان

روش مصرف داروی تلمیسارتان

داروی تلمیسارتان را دقیقاً همانطور که توسط پزشک شما تجویز می‌شود، مصرف کنید. راهنمایی‌های بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و براساس آن عمل کنید. این دارو  را در مقادیر بزرگتر و یا کوچکتر از مقادیر  توصیه شده مصرف نکنید. این دارو را می‌توان در زمان مشخصی از شبانه روز همراه با غذا و یا بدون آن و همراه با آب مصرف نمود.

حتما بخوانید » لوزارتان

تلمیسارتان

تلمیسارتان

یکی از عوارض استفاده از این دارو کاهش آب بدن و دهیدراته شدن است لذا اگر فرد مصرف کننده این دارو اگر دچار اسهال و استفراغ و یا کاهش آب و مایعات بدن خود باشد، بهتر است در زمینه خطرات ناشی از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت نماید. همچنین از آنجا که فشار خون معمولاً بیماری است که در شدت پایین خود بدون علامت است لذا بعد از مصرف این دارو ممکن است که فرد سریعاً احساس بهبودی کرده و نیازی به ادامه درمان نبیند در حالی که این تصور اشتباه است و حداقل دو الی چهار هفته نیاز است که تا این دارو تأثیر مورد نیاز را در بدن فرد مصرف کننده اعمال و سبب کنترل بیماری فشار خون شود.

حتما بخوانید » کالامین

استفاده از این دارو تنها جزئی از برنامه جامع درمانی است که ممکن است شامل تقید به یک رژیم غذایی خاص، ورزش و کنترل وزن، کاهش مصرف کلسترول و عدم استفاده از دخانیات باشد.  از این رو باید رژیم غذایی، مصرف دارو و ورزش روتین خود را به طور منظم انجام دهید. چدای از مورد یاد شده، برای پایش عملکرد این دارو باید فشار خون فرد به طور منظم مورد سنجش قرار گیرد. همچنین گاها نیاز است که کلیه و کبد فرد نیز مورد سنجش با آزمایش‌های پزشکی قرار گیرد.

حتما بخوانید » هورمون رشد

این دارو باید در دمای اتاق به ‌دور از گرما ، رطوبت و نور آفتاب  نگهداری شود و وقتی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، در یک قوطی در بسته همراه با ماده جذاب رطوبت قرار گیرد. همچنین تا زمانی که نیاز به مصرف این دارو نباشد آن را از بسته بندی فویل خود خارج نکنید، در زمان مصرف با فشار دادن فویل این بسته بندی باز شده و فرد می‌تواند این دارو را همراه با آب یا مواد غذایی استفاده نماید.

چه اتفاقی می افتد اگر شما یک دوز از این دارو را فراموش کنید؟

اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دوز بعدی است، از مصرف دوز فراموش شده اجتناب کنید. برای جبران دوز از دست رفته قبلی در دوز بعدی از داروی اضافه استفاده نکنید. به یاد داشته باشید که از مصرف دو دوز از این دارو در یک  زمان اجتناب نمائید.

حتما بخوانید » سیپروفلوکساسین

اگر از این دارو بیش از حد مصرف کنید، چه اتفاقی می افتد؟

با مراقبت‌های پزشکی اورژانس و یا کمک‌های اضطراری برای مسمومیت ناشی از این دارو  تماس بگیرید.

حتما بخوانید » فلوتیکازون

در هنگام مصرف این دارو باید از چه مواردی اجتناب کنید؟

یکی از عوارض مصرف داروهای فشار خون افت سریع فشار در زمان بلند شدن ناگهانی از بستر استراحت یا محل نشستن و متعاقب آن حس سرگیجه در فرد است. از این رو فرد باید از کار خودداری کرده و ابتدا در بستر خود نشسته و به تدریج و یا به کمک محیط از جای خود برخیزد. همچنین به یاد داشته باشید که بدون تجویز و یا مشورت پزشک معالج از مصرف خودسرانه مکمل‌های پتاسیم یا جایگزین‌های نمک خودداری نمایید.

حتما بخوانید » دیکلوفناک

عوارض جانبی داروی تلمیسارتان

اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به داروی تلمیسارتان مانند : راش پوستی یا کهیر ( با یا بدون تب یا درد مفاصل ) ؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو ، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.

نگاهی به داروی تلمیسارتان

تلمیسارتان تلمیسارتان  تلمیسارتان  تلمیسارتان  تلمیسارتان  تلمیسارتان  تلمیسارتان 

اگر شما موارد زیر داشتید مصرف این دارو را متوقف کرده و با پزشک خود تماس بگیرید:

  • احساس سبکی در سر و حالتی شبیه به اینکه فرد ممکن است بی هوش شود؛
  • کم بودن مقادیر ادرار یا عدم توانایی در دفع ادرار؛
  • تورم در پاها یا مچ پا، افزایش سریع وزن؛
  • درد یا گرفتگی غیرمعمول در قسمت پایین بدن؛
  • زخم پوستی یا
  • وجود بالا بودن سطح پتاسیم در بدن نیر حالت تهوع، ضعف، احساس ضعف، درد قفسه سینه، نامنظم بودن ضربان قلب، از دست دادن توانایی حرکت بدن.

حتما بخوانید  » سفالکسین

عوارض جانبی شایع این دارو  عبارت اند از:

  • گرفتگی بینی، درد در ناحیه سینوس؛
  • کمر درد؛ یا
  • اسهال.

این موارد یک لیست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و موارد  دیگری  ممکن است رخ  دهد. برای توصیه‌های پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت  مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.

تلمیزارتان

حتما بخوانید » دی سیکلومین

چه داروهایی  مصرف  داروی تلمیسارتان  را تحت تاثیر قرار می دهند؟

با توجه به اینکه بسیاری از ترکیبات دارویی می‌تواند با این دارو تداخل ایجاد کنند لذا در زمانی که از این دارو استفاده می‌کنید تنها با مشورت با پزشک خود استفاده از یک داروی دیگر را شروع و یا خاتمه دهید. الا ایحال در مورد این دارو بدون مشورت با پزشک استفاده از این داروها را شروع یا قطع نکنید:

  • دیگوکسین؛
  • لیتیوم (کربنات)؛
  • مصرف یک داروی ادرار آور یا “قرص آب” یا سایر داروهای فشار خون. یا
  • استفاده از داروهای خانواده NSAIDs (داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی) نظیر آسپیرین، ایبوپروفن (Advil، Motrin)، ناپروکسن (Aleve)، سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملوکسیکام و ….

عوارض تلمیسارتان

همجنین بسیاری دیگر  از داروها می‌توانند با این دارو تداخل ایجاد کنند این داروها شامل داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین‌ها و محصولات گیاهی است. فهرستی از تمام داروهای خود را به خصوص موارد زیر را به هر ارائه‌ دهنده خدمات بهداشتی که به شما ارائه دهید.

نحوه مصرف تلمیسارتان

در ادامه بخوانید » مفنامیک اسید

دوز مصرفی تلمیسارتان

پزشک معالج بیمار قادر است که اطلاعات بیشتری را برای اطلاع بیمار به او ارائه دهد. علاوه بر مواردی که در مقاله بالا گفته شد فراموش نکنید که این دارو را دور از دسترس کودکان قرار دهید، هرگز داروی خود را به خصوص بدون تجویز پزشک با شخص دیگری به اشتراک نگذارید چون این کار می‌تواند باعث ایجاد علائم گاها خطرناکی در فرد شود.

موارد مصرف تلمیسارتان

حتما بخوانید » پنتوپرازول

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

منابع » drugs

ارسال شده در ۷ مرداد ۱۴۰۰
  • اشتراک گذاری :
  • 21

    لینک دوستان

    دیدگاه ها

    guest

    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    از سراسر وب