چهار مورد از مشاغل اشباع نشده در ایران را بشناسید

مشاغل

در این مقاله سعی کرده‌ایم چند مورد از مشاغل اشباع نشده در ایران را معرفی کرده و به برخی از مزایا و معایب هر حرفه اشاره کنیم.

پیشنهادی: با رزومه ساز یک رزومه کامل و حرفه‌ای برای خود بسازید!

وقتی از مردم درباره مهمترین قسمت‌های زندگیشان می‌پرسید معمولا خانواده، سلامت و کار را جز جدایی ناپذیر زندگیشان می‌دانند. زمانی که افراد گزینه های مختلفی برای انتخاب شغل در اختیار دارند هیجان زده هستند.

در عین حال انتخاب شغل مورد علاقه و مناسب موقعیت مکانی استرس زیادی را به افراد منتقل میکند. کارجویان همیشه علاقه دارند در زمینه هایی مشغول به فعالیت باشند که تقاضای زیادی دارد یا حداقل جز مشاغل اشباع نشده در محل زندگیشان باشد.

اما برای یافتن مشاغل اشباع نشده در ایران چه کاری باید انجام داد ؟ بهترین راه برای تصمیم گیری درباره آینده شغلی شما چیست؟ در ادامه تلاش میکنیم به این سوالات پاسخ مناسبی بدهیم.

مشاغل اشباع نشده در ایران کدام است؟

با توجه به شرایط حاکم بر کشور و تغییراتی که در جوامع به وجود آمده، افراد بیش از بیش به دنبال مشاغلی هستند که بتوانند در آن پیشرفت و ترقی را تجربه کنند. مشاغل اشباع نشده همچنان که در بازار حرفه‌ای دارای تقاضای روز افزون هستند، امکان پیشرفت و افزایش درآمد راهم برای افراد فراهم میکنند. این مشاغل در ایران عبارتند از :

  • دیجیتال مارکتینگ
  • برنامه‌نویسان وب
  • پرستاری
  • دامپزشکی

در ادامه مقاله سعی میکنیم به بررسی مزایا و معایب مشاغل اشباع نشده در ایران بپردازیم تا شما را در انتخاب شغل یاری نماییم.

دیجیتال مارکتر

با ظهور تکنولوژی در کسب و کارها و حضور مردم در شبکه های اجتماعی بازاریابان را تحت فشار گذاشت تا بتوانند از این فرصت استفاده کنند و اهدافشان را مجدد ترسیم کنند. شاید بتوان با توجه به نوظهور بودن این شغل، آن را در دسته مشاغل اشباع نشده در ایران قرار داد. اما باید نسبت به مزایا و معایب آن اطلاع داشته باشید.

برای دیدن آگهی‌های استخدام دیجیتال مارکتینگ از سایت دانشکار می‌توانید استفاده کنید.

مزایا حرفه دیجیتال مارکتینگ

  • کمک به رشد مشاغل : شما می توانید به شرکت ها کمک کنید به کسب و کارها کمک کنید تا در آینده‌ای نه چندان دور بازار و کسب و کارشان را توسعه دهند. این شغل هرگز برای افراد خسته کننده نیست و هر روز چالش های جدیدی را تجربه می‌کنید.
  • انتخاب محیط فعالیت : در شرایط فعلی و بیماری دیجیتال مارکترها این امکان را دارند تا در خانه و دور از هیاهو کار کنند.
  • آینده درخشان : در ایران و دیگر کشورها دیجیتال مارکتینگ به عنوان یک شغل با چشم اندازی بسیار عالی شناخته شده است. پس امکان پیشرفت و ارتقا در این موقعیت شغلی به نسبت دیگر زمینه‌ها بیشتر خواهد بود.

مشاغل

معایب حرفه دیجیتال مارکتینگ

  • نشستن طولانی پشت کامپیوتر : اینکه باید زمان زیادی را جلوی کامپیوتر باشید به عنوان یکی از مهمترین معایب این شغل بدانید. چرا که این مساله باعث آسیب های جسمی زیادی مثل ضعیف شدن چشم و دیسک کمر و غیره اشاره کرد.
  • وجود استرس و فشار : احتمالا در جریان کمپین‌های تبلیغاتی، استرس و فشار روانی به شما وارد میشود. در جریان دیجیتال مارکتر شدن وجود این فشار، قابل چشم پوشی نیست. چرا که بسیاری از اهداف بازاریابی با مسائل مالی گره خورده است.
  • داشتن دانش به روز : از مهمترین چالش‌های دیجیتال مارکترها این است که باید همیشه دانش به روزی داشته باشند و نسبت به ترندهای موجود آگاه باشند.

برنامه نویسی

برنامه نویسان با نوشتن کدهای کامپیوتری و آزمایش آنها، از صحت کارکردشان مطمئن میشوند. تفاوت آنچنانی بین توسعه دهنده و برنامه نویس وجود ندارد اما برنامه نویسان بطور انحصاری و مخصوص روی کدنویسی متمرکز شده‌اند و مسئولیت‌های اضافی مثل طراحی پروژه و مدیریت را بر عهده نمی‌گیرند. حتما پیشنهاد می‌شود فرصت‌های شغلی برنامه نویسی را بررسی کنید.

شروع به کار به عنوان یک برنامه نویس مزایای زیادی دارد که در ادامه به مواردی از آن اشاره خواهیم کرد:

  • تمایل توسعه کسب و کارها : در حال حاضر اکثر کسب و کارها تمایل دارند بصورت آنلاین فعالیت داشته باشند و حضور و علاقه خود را نسبت به تکنولوژی نشان دهند. بنابراین توسعه وبسایت‌ها نه تنها برای امروز بلکه برای آینده، یک انتخاب عالی خواهد بود.
  • درآمد خوب در عین سرگرمی : خیلی از افراد به این شغل علاقه زیادی دارند. چرا که این شغل در عین سرگرم‌کننده بودن منبع درآمد خوبی برایشان دارد. فرصت کار به صورت فردی یا تیمی از مهمترین مزیت هایی است که این شغل دارد. در صورتی که در برخی مشاغل این امکان وجود ندارد.
  • خلاقیت در حل مساله : وجود خلاقیت و حل مساله در برنامه نویسان و توسعه دهندگان از جمله مواردی است که میتواند شما را نسبت به دیگر توسعه دهندگان متمایز کند. شما باید بتوانید راه حلی خلاقانه و متفاوت برای مشکلات ارائه کنید.
  • محدود به مکان نیست : در برنامه نویسی هیچگاه محدود به مکان نیستید هرجا که دسترسی به اینترنت داشته باشید به راحتی و با کمک لپ‌تاپ، کارتان پیش خواهد رفت.

مشاغل

معایب حرفه برنامه‌نویسی :

در عین این نکات مثبت که برای انتخاب برنامه نویسی به عنوان یکی از مشاغل اشباع نشده در ایران وجود دارد، نکات منفی نیز در بین دیده میشود که به آن اشاره میکنیم:

  • به روز بودن : این حوزه همواره در حال تغییر است و همیشه نکات جدیدی به بازار عرضه میشود. این مورد شاید در ظاهر مثبت باشد اما برای برنامه نویسان کمی دشوار است. برنامه نویسان با وجود این مورد باید هم خود را به روز نگه دارند و هم کارهای خود را مدیریت کنند.
  • عدم وجود زبان مشترک در مخاطبین : مخاطب اصلی برنامه نویسان افرادی هستند که به دنبال گسترش فضای کسب و کارشان در دنیای دیجیتال هستند. این افراد نسبت به امور مربوط به برنامه نویسی آگاهی ندارند و درخواست هایی میکنند که پیاده سازی آن ممکن است مقدور نباشد.
  • فعالیت در خارج زمان قانونی : احتمالا برای تکمیل یک سایت به بهترین شکل لازم است که برنامه‌نویسان خارج از تایم مقرر و قانونی کار کنند. استرس عدم مطابقت خروجی برنامه نویسان و خواسته مشتری از جمله مهمترین مواردی است که همواره ذهن برنامه نویسان را درگیر میکند.

پرستاری

قبل از تجزیه و تحلیل این شغل به عنوان یکی از مشاغل اشباع نشده در ایران، بهتر است نکاتی را به شما گوشزد کنیم. غالب افرادی که وارد این حرفه شده‌اند یا علاقمند به فعالیت در این حوزه هستند، اشتیاق زیادی برای کمک به دیگران دارند. افرادی که بخاطر پول به سراغ این رشته میروند همیشه در خطر عدم رضایت و ترک کار خواهند بود.

مزیت حرفه پرستاری :

  • کمک به دیگران : پرستاران همیشه نقش مهمی در سلامتی و بهداشت افراد جوامعی که در آن زندگی میکنند، دارند.
  • تقاضای بالا : طبق آمار و ارقام استخدام پرستاران نسبت به سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است. باوجود پیر شدن جامعه ، تقاضا برای جذب پرستار هم افزایش خواهد یافت .
  • پتانسیل های افزایش درآمد : شاید شما پرستاری را شغل پردرآمدی تلقی نکنید. اما به شما میگوییم که از طریق حرفه پرستاری احتمالا پول خوبی بدست خواهید آورد.
  • وجود فرصت‌های متنوع : با توجه به وجود تعداد زیاد بیمارستان‎‌ها درمانگاه ها و مراکز بهداشتی درمانی، پرستاران به راحتی و در آسودگی می‌توانند محیط شغل مورد نظرشان را انتخاب کنند.
  • فعالیت در حوزه مشخص : شما میتوانید به راحتی انتخاب کنید که دوست دارید در کدام بخش از بیمارستان فعال باشید. کودکان، زنان، قلب، پوست یا هر بخشی که به آن علاقه دارید. انتخاب با شماست.

مشاغل

معایب حرفه پرستاری :

  • استرس و فشار زیاد : متاسفانه استرس و فشار با شغل پرستاری گره خورده است. با وجود فشار زیادی که پرستاران با آن رو به رو هستند، باید هنگام پاسخ به سوالات بیماران در امور کم اهمیت، خونسرد و صبور باشند.
  • قرار گرفتن در معرض بیماری‌ها : همه پرستاران نسبت به این موضوع آگاهی دارند و اقدامات احتیاطی ممکن را انجام میدهند. اما بازهم خطر ابتلا به بیماری آنها را تهدید میکند.
  • مشکلات فیزیکی : دیسک کمر، مشکلات پا در پرستاران و به خصوص در کسانی که در بیمارستان فعالیت دارند بسیار شایع است. پرستاران زمان زیادی روی پا می ایستند زیرا باید بطور منظم مراقب بیماران باشند.
  • شیفت‌های طولانی : شیفت پرستاران معمولا دوازده ساعته است اما در شرایط مختلف ممکن است این بازه زمانی متفاوت باشد. گفته شده که پرستاران کم سابقه ممکن است روزهای تعطیل هم شیفت داشته باشند.
دامپزشک

اگر خودتان را فردی دلسوز و مهربان با حیوانات میدانید، احتمالا دامپزشکی مناسب شماست. اگر بطور جدی به این شغل نگاه می‌کنید باید همه جوانب را در نظر بگیرید. با وجود افزایش نگهداری حیوانات خانگی در جامعه، می‌توانیم از دامپزشکی به عنوان یکی از مشاغل اشباع نشده یاد کنیم. حال باید بدانیم مزایا و معایب این حرفه می‌پردازیم.

مزایای حرفه دامپزشکی:

  • تقاضای زیاد : با وجود افزایش تمایل خانواده‌ها برای نگهداری حیوانات خانگی و نیاز به درمان احتمالا تقاضای بیشتری برای دامپزشکان خواهیم داشت.
  • حقوق خوب : دامپزشک بودن را میتوانیم شغلی با درآمد خوب بدانیم. هرچند افرادی که بدون دانش قبلی وارد این رشته شده‌اند نباید انتظار درآمد خیلی خوبی را داشته‌باشند.
  • بازی با حیوانات : اگر عاشق حیوانات هستید و از بازی با آنها لذت میبرید دامپزشکی مناسب‌ترین شغل برای شما خواهد بود.

مشاغل

معایب حرفه دامپزشکی:

  • خطر آسیب از جانب حیوانات : احتمال گاز گرفتن یا حمله توسط حیواناتی که زخمی یا بیمار هستند زیاد است. در بین دامپزشکان گاز گرفتن سگ و گربه و آسیب های اسکلتی بسیار شایع است.
  • آموزش طولانی : برای تبدیل شدن به یک دامپزشک حداقل 6 سال زمان لازم است. چراکه باید طی این مدت در دانشگاه‌های مختلف آموزش های ابتدایی را ببینند.
  • مشکلات روحی : قرارگرفتن در معرض بیماری‌های حیوانات و مشکلات آنها می‌تواند تاثیر بدی در روحیه دامپزشکان بگذارد. درمان حیوانات آسیب دیده مطمئنا در عین شادی، حس ناراحتی را هم به افراد القا میکند. اما تسلط به هیجانات احتمالا مهمترین بخش این جریان است.

چه مشاغلی در خطر جایگزینی هستند؟

تا اینجای مقاله به بررسی مشاغل اشباع نشده در ایران پرداخته ایم.در ادامه هم باید بدانید که چه مشاغلی در خطر جایگزینی یا اشباع شدن هستند.

همانطور که برخی مشاغل را دارای چشم انداز بدیل میدانید، برخی مشاغل هم در خطر اشباع شدن و یا حتی از بین رفتن هستند. این مشاغل الزاما از بین نمیروند اما احتمالا تغییر ساختار جدی را تجربه خواهند کرد.

اصولا مشاغلی را که تکراری هستند یا حتی بصورت اپراتوری انجام میشوند، امنیت شغلی را تجربه نمی‌کنند. این دسته از مشاغل در آینده نه چندان دور با اتوماسیون‌ها ماشین حساب یا هوش مصنوعی با هزینه کمتر ولی با خروجی بهتر به سرانجام می‌رسند. پس در این دسته از مشاغل شانس حذف نیروی انسانی دور از انتظار نخواهد بود.

در این مقاله ما فقط به بررسی چند مورد از مشاغل اشباع نشده پرداختیم. اما بخاطر داشته باشید که حرفه های اشباع نشده دیگری هم در کشور هست که امکان ارتقا و رشد حداکثری را برای شما فراهم میکند. برای رسیدن به موفقیت‌های روزافزون لازم است مهارت‌ها و علایق خود را بشناسید. تطابق این مورد با شرایط جامعه می‌تواند به شما در انتخاب بهترین شغل کمک کند.

سوالات متداول

از کجا بدانیم که کدام یکی از مشاغل اشباع نشده مناسب ما است؟

با شناخت نسبت به اهداف و توانایی های خود میتوانید انتخابی آگاهانه‌تر را تجربه کنید. همچنین میتوانید با انجام تست‌های روانشناسی نسبت به برخی از این موارد آگاهی نسبی پیدا کنید.

درآمد مشاغل اشباع نشده در ایران به چه صورت است؟

درآمد هر یک از مشاغل اشباع نشده با توجه به توانایی ها و میزان حرفه‌ای بودن افراد متفاوت است.

ارسال شده در ۱۸ بهمن ۱۴۰۱
  • اشتراک گذاری :
  • 68

    لینک دوستان

    دیدگاه ها

    guest
    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    از سراسر وب