15 انیمیشن‌ آسیایی زیبا که انیمه نیستند ( آپدیت 2022 )

در لیست 15 انیمیشن‌ آسیایی برتر تاریخ سینما کدام انیمیشن‌ ها قرار دارند؟ بهترین انیمیشن‌ های آسیایی زیبا که انیمه نیستند شامل کدام انیمیشن‌ ها میشوند؟ بهترین انیمیشن‌ های آسیایی زیبا که انیمه نیستند از نظر بینندگان کدام انیمیشن‌ ها هستند؟ بهترین انیمیشن‌ های آسیایی زیبا که انیمه نیستند کدام انیمیشن‌ ها هستند؟ بهترین انیمیشن آسیایی برتر تاریخ سینما،که شما را پای تلویزیون میخکوب می‌کنند کدام انیمیشن‌ ها هستند؟

در ادامه پاسخی جامع به این سوالات خواهیم داد.همراه مجله اینترنتی ماهتوتا باشید.

دنیا بیش از قبل، گسترش پیدا کرده است. در حال حاضر، به لطف پیشرفت‌های مدرن در ارتباطات و حمل و نقل، راحت‌تر از گذشته می‌توان از رسانه‌های سراسر جهان استفاده کرد و با آن‌ها تعامل داشت. پس چرا دنیای انیمیشن تا این حد ایزوله باقی مانده است؟

بسیاری از محتواهای انیمیشنی که در غرب می‌بینیم عمدتا از آمریکا، فرانسه یا ژاپن هستند. وقتی صحبت از انیمیشن یا فیلم‌های آسیایی می‌شود، بسیاری از مردم ذهن‌شان ابتدا و فقط به انیمه ژاپنی خطور می‌کند و حق هم دارند. انیمه ‌ها از اوایل دهه ۹۰ میلادی، با سبک بصری منحصر به فرد، ویژگی‌های دوست‌داشتنی و تنوع ژانری باورنکردنی، مورد توجه و ستایش بینندگان بی‌شماری قرار گرفته‌اند.

حتما بخوانید » بهترین انیمه های روانشناختی

اما دنیای انیمیشن‌، درست مانند بقیه جهان، بسیار گسترده‌تر از چند کشور محدود است. ممکن است برخی از شما به دنبال انیمیشن‌هایی خارج از قلمرو معروف اصلی باشید اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید و اطلاعی از این ندارید که کدام کشورهای دیگر دستی بر آتش انیمیشن دارند. پس بهتر است نگاهی به کشورهای آسیایی داشته باشید تا سوالاتتان برطرف شود.

این کشورها انیمیشن‌های مختلفی دارند که مناسب بزرگسالان و کودکان هستند، از چین تا قزاقستان، از ژانر وحشت تا کمدی رمانتیک و از حالت دو بعدی تا سه بعدی. دامنه این انیمیشن‌ها بسیار گسترده است.

حتما بخوانید » انیمه‌ی جدید

امید است که شما به عنوان یک کاوشگر و ماجراجوی دنیای انیمیشن، بتوانید از این لیست به عنوان یک سکوی پرش برای شیرجه عمیق بعدی خود در دنیای انیمیشن‌های بین‌المللی استفاده کنید. بنابراین بنشینید و هر انیمه‌ای را که الان در حال تماشایش هستید نگه دارید و با چند تا از بهترین انیمیشن‌های آسیایی که انیمه نیستند آشنا شوید،با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

پاداک پاداک (Padak Padak)

فیلم‌های انیمیشن

  • کشور سازنده: کره جنوبی
  • کارگردان: دائه هی لی
  • سال انتشار: ۲۰۱۲

پاداک پاداک که گاهی اوقات با عنوان پاداک یا شنا به دریا شناخته می‌شود، یک انیمیشن مستقل سه بعدی مخصوص بزرگسالان از کره جنوبی است. پاداک پاداک با وجود شخصیت‌های اصلی آبزی، با انیمیشن در جستجوی نمو تفاوت دارد. اگر با نحوه کار رستوران‌های غذای دریایی زنده آشنا شوید، احساس خفگی خواهید کرد و این دقیقا همان جایی است که قهرمانان ماهی ما گرفتار شده اند. پاداک شخصیت اصلی داستان ما،

ماهی خال مخالی است که از دریا گرفته شده و در یک مخزن در رستوران غذای دریایی زنده قرار دارد، جایی که او و دوستانش در انتظار مرگی اجتناب ناپذیر هستند اما در تلاشند تا از آن فرار کنند. بقیه ماهیان مخزن هیچ امیدی به فرار ندارند اما پاداک دریا را می‌شناسد و تصمیم دارد به آن بازگردد. محیط غم‌انگیز و مرگ و میر ماهی‌ها در این انیمیشن، بسیار جدی به نظر می‌رسد.

مرگ، به ویژه مرگ عذاب‌آور به دستان آشپز رستوران، با جزئیات تلخی نشان داده شده است که بر وحشت روانی فیلم می‌افزاید. این فیلم نه تنها برای داستانش، بلکه به خاطر جزئیات جالب آن، اثری قابل توجه است. به عنوان مثال، این انیمیشن یکی از معدود انیمیشن‌های کره جنوبی است که برای اجاره یا خرید در سرویس‌های پخش موجود است. هم‌چنین این فیلم نه به عنوان یک تولید بزرگ استودیویی، بلکه به عنوان پروژه‌ای مستقل توسط کارگردان آن،

حتما بخوانید » بهترین انیمه های درام

دائه هی لی تولید شد و قبل از اکران سینمایی در کره جنوبی، در جشنواره فیلم جئونجو به نمایش گذاشته شد. این انیمیشن شاید به زیبایی یا پیچیدگی آثار دیزنی نباشد اما طبیعت ظریف و آرام و داستان تامل برانگیز، احساسی و وحشتناکش، باعث جذابیت آن شده‌اند. در کمال تعجب، این فیلم چیزی شبیه به یک اثر موزیکال است. در این فیلم،

سه آهنگ مختلف وجود دارد: مرا ببخش، کابوس و درباره آن فکر کن یا آهنگ مارماهی، که هر کدام به سبک انیمیشنی متفاوتی نمایش داده می‌شوند. این فیلم، سنگین است اما اگر بتوانید پیش‌فرض و جلوه‌های بصری وحشتناک‌ آن را تحمل کنید، مطمئنا ارزش دیدن دارد.

حتما بخوانید » انیمیشن پرفروش

لیفی: مرغی در جنگل (Leafie: A Hen Into The Wild)

فیلم‌های انیمیشن

  • کشور سازنده: کره جنوبی
  • کارگردان: سئونگ یون
  • سال انتشار: ۲۰۱۱

این فیلم، انیمیشنی است که به ایده.هایی مانند آزادی، رفتارهای غیرانسانی با حیوانات، عشق به مادر و محدودیت‌هایی که بدن ما بر ما تحمیل می‌کند، می‌پردازد و همه از دیدگاه لیفی روایت می‌شوند که مرغی است که از مزرعه مرغ‌ها فرار می‌کند و به حیات وحش می‌رود. در آن‌جا او تخم اردکی پیدا می‌کند و با وجود این‌که خودش اردک نیست، او را بزرگ می‌کند. وقتی پسرش، گرینی به سنی می‌رسد که متوجه می‌شود مادرش با او همنوع و یکسان نیست،

وی را ترک می‌کند اما در همان مزرعه‌ای که لیفی در ابتدا از آن فرار کرده بود، گیر می‌افتد و دچار مشکل می‌شود. این انیمیشن از نظر بصری، خیره‌کننده و روان است و شخصیت‌ها به یاد ماندنی هستند (حتی اگر بخواهید نمی‌توانید اردک‌های عجیب و غریب این انیمیشن را فراموش کنید) و تصویرها به زیبایی ارائه شده‌اند. حتی تاریک‌ترین لحظات فیلم نیز چنین ویژگی‌های برجسته‌ای دارد.

حتما بخوانید » بهترین انیمه های 2020

بهتر است تماشای زبان اصلی این انیمیشن را به نسخه دوبله آن ترجیح دهید، زیرا صداپیشگان کره‌ای، درست مانند هنرمندان دیگر، تمام تلاش خود را برای اجرایی عالی، انجام داده‌اند. فیلم چند قسمت تکان‌دهنده و ناشیانه دارد، به عنوان مثال چند مورد شوخی نامناسب در آن دیده می‌شود اما گذشته از آن لحظات، کلیت این اثر، بسیار منسجم است. شما عاشق لیفی می‌شوید، او را به عنوان یک فرد مستقل می‌بینید که چگونه مبارزه می‌کند و چقدر هدفش را دوست دارد و دوست دارید او موفق شود …

و این چیزی است که پایان‌بندی انیمیشن را بسیار قدرتمند می‌کند. این‌جا باید دوباره به بحث نسخه زبان اصلی و دوبله اشاره کرد، زیرا نسخه دوبله انگلیسی، سانسور شده است. اگر این فیلم را با مخاطبان بزرگسال‌تر به اشتراک می‌گذارید، مطمئنا نسخه اصلی و بدون سانسور، تجربه‌ای لذت‌بخش برای شما خواهد بود.

این نسخه به غیر از صحنه‌های جذابش، پایانی زیبا، بی‌رحمانه و تلخ دارد. پیدا کردن این فیلم کمی سخت است اما نسخه سانسور‌شده را می‌توانید به صورت رایگان در یوتیوب پیدا کنید و نسخه بدون سانسور نیز با جستجویی بیشتر، قابل یافتن است.

حتما بخوانید » فیلم انیمیشن

گوزن نه رنگ (A Deer Of Nine Colors)

فیلم‌های انیمیشن

  • کشور سازنده: چین
  • کارگردان: جیاجون کیان
  • سال انتشار: ۱۹۸۱

گوزن نه رنگ، یک انیمیشن کوتاه دوبعدی محصول چین است. طرح انیمیشن، به طرز شگفت‌انگیزی، بر اساس داستانی است که در یک نقاشی دیواری بودایی شرح داده شده است. این دیوارنگاره با عنوان رورو جاتاکا در دیوارهای غارهای موگائو در دانهوآنگ چین یافت می‌شود.

طرح آن یک داستان اخلاقی اساسی درباره ارزشمندی زندگی و محافظت از آن است. خود انیمیشن نیز فوق‌العاده است. سبک فیلم، پر جنب و جوش و رنگارنگ است و هم رنگ و هم طرح شخصیت نقاشی دیواری اصلی را به خوبی نشان می‌دهد.

هر یک از شخصیت‌ها، به ویژه گوزن‌های اصلی، پویا و سرزنده هستند. حرکات شخصیت‌های انیمیشن، مانند راه رفتن یا دویدن آنان، دل‌نواز و سرشار از زندگی است. سبک انیمیشن شاید کمی با معیارهای امروزی نامتناسب باشد. انیمیشن پر از برش‌های نامناسب، محو و نمایان شدن شخصیت اصلی و حرکات نسبتا عجیب شخصیت‌های مختلف دیگر است اما زیبایی این اثر باعث می‌شود که هنگام تماشای آن هرگز خسته نشوید.

به نظر می‌رسد که سرعت کم انیمیشن به شما زمان می‌دهد تا فضای هنرمندانه و باورنکردنی آن را بیشتر لمس نمایید. موسیقی متن فیلم، همان‌طور که از آن دوران و بازه زمانی انتظار می‌رود، پر از آوازها و سازهای سنتی چینی است که نه تنها با لحن فیلم همخوانی دارد، بلکه تصاویر بصری را زیباتر هم کرده‌اند. این فیلم علی‌رغم اصالت چینی خود، حس نوستالژیک عجیبی دارد و خاطراتی از قصه‌ها و انیمیشن‌های قدیمی دوران گذشته را برای ما زنده می‌کند. شما می‌توانید این اثر را با زیرنویس انگلیسی به صورت رایگان در یوتیوب مشاهده کنید. 

حتما بخوانید » بهترین انیمیشن های جهان

افسانه لوکسیائو هی (The Legend of LuoXiao Hei)

فیلم‌های انیمیشن

  • کشور سازنده: چین
  • کارگردان: ام‌تی‌جی‌جی
  • سال انتشار: ۲۰۱۹

انیمیشن چینی

شخصیتی که این فیلم به آن می‌پردازد دارای سابقه و تاریخچه‌ای فراتر از این فیلم است. لوکسیائو هی توسط هنرمندی به نام ام‌تی‌جی‌جی آفریده شد و در ابتدا در انیمیشن‌های کوتاه فلش و کمیک‌های وبتون حضور داشت. در حال حاضر، با احتساب این فیلم، حدود ۴۳ فیلم کوتاه با محوریت او وجود دارند. این فیلم پیش‌درآمدی بر دنباله لوکسیائو هی: روح گربه است که در آن، خانه این گربه به دلیل جنگل زدایی تخریب می‌شود. او که حالا از محدوده امنیت و آسایش خود خارج شده است، در دوراهی بین وفاداری به دوست ماوراطبیعی خود و ارباب انسانش، گرفتار شده است.

این انیمیشن را حتما باید دید. این فیلم یادآور فیلم‌های استودیو جیبلی است اما از نظر بصری، متمایز است و تسلطی بر تصاویر دو بعدی دارد که ما اغلب حتی در دنیای فیلم‌های سه بعدی هم نمی‌بینیم.

پس‌زمینه‌های فیلم، بخش بسیار زیبایی از آن هستند که شما را به جهان هی می‌کشانند که در آن هیولاها و انسان‌ها در کنار هم زندگی می‌کنند. فضاسازی انیمیشن واقعا چشم‌گیر است. زوایای دوربین و حرکات انفجاری و سیال آن، همه نشان از یک اثر هنری باشکوه دارند. در حال حاضر این اثر هنری خاص، برای اجاره یا خرید به زبان ماندارین در سرویس پخش وودو موجود و دی‌وی‌دی انگلیسی آن نیز در حال حاضر در بازار در دسترس است.

حتما بخوانید » بهترین فیلم انیمیشن

سرگردان در سرزمین المنتالیا (The Wanderer In The Land Of Elementalia)

فیلم‌های انیمیشن

  • کشور سازنده: فیلیپین
  • کارگردان: رابرت کوئلاو
  • سال انتشار: ۲۰۰۸

سرگردان در سرزمین المنتالیا که گاهی اوقات فقط با عنوان دایو شناخته می‌شود، اولین انیمیشن تمام دیجیتالی بود که از فیلیپین بیرون آمد. این فیلم داستان بوبوی را دنبال می‌کند که کودک خردسالی است که پدربزرگ و مادربزرگش ربوده و به سرزمینی افسانه‌ای، معروف به المنتالیا منتقل می‌شوند و بوبوی با کمک دوست جدید ماوراطبیعی خود، برای نجات آن‌ها تلاش می‌کند. این انیمیشن که نقطه عطف انیمیشن‌های فیلیپینی است،

دارای سبک ترکیبی دو بعدی و سه بعدی است و شخصیت‌های دو بعدی و پس‌زمینه‌ای به صورت سه بعدی دارد. این فیلم به شدت عناصر سنتی و فرهنگ مدرن فیلیپینی را نشان می‌دهد و منتقدان، فیلم را به دلیل نمایش دیدگاهی منحصر به فرد نسبت فیلیپین تحسین کردند. در کشوری که امروزه فراتر از صنعت انیمیشن و سینما، در خدمت برون‌سپاری غربی است، ساخت یک فیلم مستقل که شیوه زندگی و سنت‌های آن‌ها را نشان دهد، بسیار مهم بود.

علاقه به این پروژه، در فرآیند تولید آن مشهود است، زیرا خود فیلم حدود ۱.۳ میلیون دلار بودجه داشت و تیمی متشکل از بیش از ۵۰۰ انیمیشن‌ساز بومی، برای ایجاد آن همکاری کردند. موسیقی فیلم جوایز متعددی از جمله بهترین صدا، بهترین موسیقی متن و بهترین آهنگ زمینه را در جشنواره فیلم مانیل در سال ۲۰۰۸ دریافت کرد.

این انیمیشن، هم از نظر سبک بصری و هم از نظر طراحی شخصیت، شبیه یک سریال تلویزیونی انیمیشنی آمریکایی یا فیلمی تلویزیون در دهه ۹۰ میلادی است اما این امر از اهمیت فرهنگی و تماشایی بودن آن کم نمی‌کند. آن‌چه ممکن است بر میزان دیده شدن آن تاثیر بگذارد، دشواری و سختی پیدا کردن این انیمیشن برای مخاطبان غربی است.

تریلرها و کلیپ‌های زیادی از این انیمیشن و حتی خود نسخه کامل آن برای مشاهده در یوتیوب در دسترس هستند اما هیچ کدام زیرنویس ندارند و به جز نریشن تریلر و برخی کلمات در کلیپ‌ها، باقی موارد به زبان تاگالوگ هستند اما حتی اگر به تاگالوگ مسلط نیستید، این انیمیشن، باز هم به خاطر مسائل تاریخی و فرهنگی آن، ارزش دیدن دارد.

حتما بخوانید » بهترین انیمیشن های 2019

ای حیوان! (!You Animal)

فیلم‌های انیمیشن

  • کشور سازنده: فیلیپین
  • کارگردان: اوید لیونگورن
  • سال انتشار: ۲۰۲۰

ای حیوان! یک انیمیشن کمدی رمانتیک مخصوص بزرگسالان از فیلیپین و یکی از دو مورد این لیست است که در نتفلیکس موجود است. این انیمیشنن هم‌چنین اولین انیمیشن فیلیپینی است که از طریق نتفلیکس توزیع می‌شود، اگرچه فقط در مناطق خارج از ایالات متحده در دسترس است.

داستان ای حیوان! درباره نیمفا، گربه‌ای انسان‌نما است که در مانیل زندگی می‌کند و در یک مثلث عشقی حساس بین دوست فقیر خود راجر، گاو نری سرایدار و یک سگ ثروتمند و موفق به نام ایونیگو گیر کرده است. لحن این اثر مانند یک فیلم آبکی، پر از عاشقانه، کمدی و درام است.

جالب این‌جاست که این فیلم دوبعدی پس از اکران، هیاهوی زیادی ایجاد کرد، چرا که اولین فیلم انیمیشن بزرگسال فیلیپینی بود. در کشوری محافظه‌کار مانند فیلیپین، مضامین باز این فیلم درباره موضوعات جنسی، سقط جنین و شکاف ثروت برای بسیاری از مردم، شوکه‌کننده بود اما این فیلم، به دیگران تصویر لازم از جنبه.های تاریک زندگی در فیلیپین را نشان می‌دهد و حمایت از این فیلم، گامی دیگر در جهت جلب محتوای انیمیشنی فیلیپینی در کانون توجه جهانی است.

سبک انیمیشنی این فیلم، منحصر به فرد، بدون خط و تقریبا دارای شخصیت‌هایی هندسی در زمینه‌های دقیق و نقاشی‌شده است. حرکت‌ها روان، واقعی و در مواقع لزوم، دراماتیک هستند. تک تک لحظات این فیلم سرشار از عشق و دغدغه‌ای است که انیماتورها و تیم تولید به آن وارد کرده‌اند و اگر فکر می‌کنید که تماشای آن برای شما جالب است، حتما این کار را انجام دهید. حمایت از پروژه‌های انیمیشنی کشورهای مستعد مانند فیلیپین، به آن‌ها این اطمینان را می‌دهد که مخاطب کافی برای ادامه هنر خود را دارند.

حتما بخوانید » سریال فانتزی

گوپی گاوایا باغا باجایا (Goopi Gawaiya Bagha Bajaiya)

فیلم‌های انیمیشن

  • کشور سازنده: هند
  • کارگردان: شیلپا رانید
  • سال انتشار: ۲۰۱۹

انیمیشن هندی

گوپی گاوایا باغا باجایا که گاهی اوقات به اختصار، جی‌جی‌بی‌بی نامیده می‌شود، یک انیمیشن موزیکال دو بعدی است. این انیمیشن، داستان دو نوازنده ناتوان به نام‌های گوپی (که عاشق آواز خواندن است) و باغا (که عاشق طبل است) و سفرهایشان در سرتاسر زمین است. آن‌ها با هم از نعمت پادشاه ارواح برخوردار می‌شوند و به ماجراجویی‌های بسیاری می‌روند، جنگ‌ها را خنثی می‌کنند و سعی می‌کنند با آهنگ خود، به هر چیزی که با آن روبه‌رو می‌شوند، پایانی خوشی بدهند.

اگرچه این فیلم تنها ۸۰ دقیقه زمان دارد اما گوپی و باغا دارای سابقه و تاریخچه‌ای طولانی مدت هستند.

این شخصیت‌ها برای اولین بار در داستانی در سال ۱۹۱۰ و توسط اوپندرا کیشور رویچوودری، نویسنده و نقاش بنگالی طراحی شدند. بعدا ساتراجیت رای، نوه اوپندرا، داستان را در سه فیلم لایو‌اکشن در سال‌های ۱۹۶۹، ۱۹۸۰ و ۱۹۹۲ اقتباس کرد. گوپی گاوایا باغا باجایا آخرین اثر این دو زوج قدیمی است که به طور خاص از اولین فیلم آن‌ها در سال ۱۹۶۹ الهام گرفته شده است. طراحی بصری و موسیقی این فیلم، نقاط قوت آن هستند. فیلم، آهنگ‌های بسیار زیبایی دارد که در یوتیوب موجود هستند و هر کدام انرژی و لذت خاصی دارند و واقعا نمی‌دانید کدام را بیشتر دوست دارید.

تصاویر بصری به همان اندازه موسیقی، منحصر به فرد و دارای انیمیشن عروسکی دیجیتالی دو بعدی با شخصیت‌های بسیار زنده و رنگارنگ هستند. اگرچه حرکات شخصیت‌ها درست یا واقع‌بینانه نیست اما کاملا با لحن و سرعت موسیقی، هماهنگی دارد. اگر از طرفداران موسیقی و هنرهای منحصر به فرد هستید، حتما این فیلم را تماشا کنید. این انیمیشن در حال حاضر در آمازون، موجود است.

حتما بخوانید » سریال درام

لاوا کوسا: جنگجویان دوقلو (Lava Kusa: The Warrior Twins)

فیلم‌های انیمیشن

  • کشور سازنده: هند
  • کارگردان: داوالا ساتیام
  • سال انتشار: ۲۰۱۰

لاوا کوسا: جنگجویان دوقلو، فیلمی است که شباهت زیادی به کارتون‌های سبک وسترن در دهه ۹۰ میلادی دارد. داستان انیمیشن بر اساس حماسه معروف رامایانا که شامل دوقلوهای لاوا و کوسا است، ساخته شده است و مانند خود حماسه، دوران جوانی این دو شخصیت را روایت می‌کند. این فیلم در زمان اکران در هند، بسیار تحسین شد.

تولید آن به منابع قابل توجهی نیاز داشت و سه سال زمان برد و هزینه‌ای معادل ۵ میلیون دلار در پی داشت. این فیلم در آن زمان در هند بسیار مورد توجه قرار گرفت اما یافتن آن در غرب به طرز عجیبی دشوار است. ن

سخه کامل اچ‌دی آن در یوتیوب وجود دارد، هرچند که به طور کامل به زبان هندی و بدون زیرنویس انگلیسی است. چند دی‌وی‌دی از این فیلم را می‌توانید با قیمت ارزان در ای‌بی و آمازون پیدا کنید. تصاویر بصری فیلم، روشن و رنگارنگ هستند و هم‌چنین لحظات اندکی از انیمیشن، سه بعدی هستند اما بخش عمده آن، دو بعدی است.

سبک این اثر شبیه کاریکاتورهای وسترن دهه ۹۰ میلادی است اما صحنه‌های اکشن پویا و تصاویری چشم‌نواز را به نمایش می‌گذارد. آهنگ، رقص، جادو و اکشن فیلم، بی‌نظیر است و حس سرزندگی و هیجان دوران کودکی را برمی‌انگیزد. موسیقی دقیقا مناسب آثار بالیوودی است. موسیقی متن فیلم را که جدا از فیلم در دسترس است، خوانندگان معروف هندی مانند یسوداس و چیترا خوانده‌اند. اگر به موسیقی یا حماسه‌های هندی علاقه دارید، حتما این انیمیشن را تماشا کنید.

حتما بخوانید » کمدی سیاه

سیتارا: بگذارید دختران آرزو کنند (Sitara: Let Girls Dream)

فیلم‌های انیمیشن

  • کشور سازنده: پاکستان
  • کارگردان: گلوریا اشتاینم
  • سال انتشار: ۲۰۱۹

سیتارا: بگذارید دختران آرزو کنند که گاهی اوقات به اختصار، سیتارا نامیده می.شود، یک فیلم کوتاه پاکستانی و تنها پروژه دیگر این لیست است که برای مشاهده در نتفلیکس در ایالات متحده در دسترس است. این فیلم به معضل بسیار واقعی ازدواج کودکان می‌پردازد. پری، دختری جوان است که به همراه خواهر بزرگترش سیتارا در دهه ۷۰ میلادی در پاکستان زندگی می‌کنند. هر دوی آن‌ها آرزو دارند که روزی خلبان شوند اما سیتارا می‌فهمد که پدرش قصد دارد او را مجبور به ازدواج با یک فرد پیر کند.

پایان فیلم واقعا تلخ است و قسمت پایانی داستان از طریق تصاویر تیتراژ نمایش داده می‌شود. ساخت این فیلم کوتاه یک چالش بزرگ برای استودیو وادی بود که در زمان تولید آن، دچار کمبود منابع بودند. آنهغا می‌خواستند انیمیشنی با کیفیت بالا بسازند اما موانعی مانند ماشین‌های قدیمی، قطع برق یک‌ساعته و تولید در یک شرکت با کمبود نیروهای انیماتور، دائما بر سر راه آن‌ها بود. با این وجود، سیتارا تکمیل گردید و در روز بین‌المللی زن منتشر شد.

انیمیشن‌ آسیایی

این فیلم در جشنواره پویانمایی لس‌آنجلس ۲۰۱۹ سه جایزه دریافت کرد و در جشنواره فیلم ساندنس ۲۰۲۰ نیز نمایش ویژه‌ای داشت. جالب این‌جاست که این فیلم، صامت است و به ما اجازه می‌دهد این داستان را فقط با تصاویر و افکار خود تجربه کنیم. وظیفه‌‌شناسی و تعهد بالایی که تمام تیم نسبت به این فیلم داشتند حتی در همان دقیقه اول نیز مشهود است.

محیط و فضای انیمیشن، دوست‌داشتنی و دقیق است و شهری که خواهران و خانواده آن‌ها در آن زندگی می‌کنند، به زیبایی طراحی شده و نحوه نمایش احساسات شخصیت‌ها در بدن آن‌ها، جذاب و چشم‌نواز است. امید و شادی که شخصیت‌ها احساس می‌کنند، در بدن و چهره آن‌ها مشهود است. البته که ناامیدی و حس خیانتی که خانواده نسبت به پدرشان احساس می‌کنند نیز به همان اندازه مشخص است. این انیمیشن کوتاه بسیار دلخراش، یک پیام واضح دارد و استودیو سازنده آن مستحق حمایت است. پس حتما این فیلم را تماشا کنید.

حتما بخوانید » بهترین فیلم های دهه‌‌ی گذشته

فاتناح (Fatenah)

فیلم‌های انیمیشن

  • کشور سازنده: فلسطین
  • کارگردان: احمد حبش
  • سال انتشار: ۲۰۰۹

فاتناح یک فیلم کوتاه مبهم و مستندوار است که توسط احمد حبش ساخته شده است. این اثر اولین انیمیشن سه بعدی بود که در فلسطین ساخته شد و یک داستان شگفت‌آور، واقع‌گرایانه و جذاب به مخاطبان ارائه می‌دهد. داستان این فیلم در همان فلسطین می‌گذرد و فاتناح، زن جوانی است که روزی متوجه می‌شود که غده‌ای در سینه‌اش وجود دارد که به درمان نیاز دارد و در پی درمان می‌رود. این فیلم که طبق پوستر تبلیغاتی، بر اساس یک داستان واقعی در سال ۲۰۰۵ ساخته شده است،

مشکلات مربوط به کمک‌های درمانی در نوار غزه در حال جنگ را به تصویر می‌کشد. جزئیات دشواری زندگی روزمره در فلسطین و هم‌چنین ناامیدی مردم، در این فیلم به طور دقیقی نشان داده شده است.

فیلم تلاش دارد تا نشان دهد که چگونه محاصره نوار غزه توسط اسرائیل، دسترسی مردم فلسطین به مراقبت‌های بهداشتی مناسب را به طرز خطرناکی محدود کرده است. همان‌طور که مشخص است، انتظاری از یک منطقه جنگ‌زده برای تولید انیمیشن وجود ندارد و این فیلم با بودجه کل چیزی در حدود ۶۰ هزار دلار آمریکا ساخته شده است که برای نیم ساعت انیمیشن سه بعدی، بسیار کم است.

تصاویر بصری شاید برای مخاطبان، سطحی یا آماتور به نظر برسند، چرا که بافتی در آن وجود ندارد و حرکات، سفت و خشک و چهره‌ها، خالی از احساس هستند اما این نباید شما را از تماشای این اثر از تاریخ فلسطین باز دارد. این گوهر پنهان را می‌توان به صورت رایگان در سرویس پخش ویمئو پیدا کرد که توسط سازنده اصلی بارگذاری شده است.

این فیلم به زبان عربی و با زیرنویس انگلیسی است، بنابراین حتما زیرنویس را روی تصویر جاگذاری کنید. صداگذاری و جلوه‌های صوتی، اگرچه کمی بنیادین و پایه‌ای به نظر می‌رسند اما تاثیر‌گذار هستند. اگر دوست دارید از دیدگاه شخص دیگری به زندگی نگاه کنید، این انیمیشن را تماشا کنید.

حتما بخوانید » 11 فیلم اول کارگردانان مشهور

سنجاب و خارپشت (Squirrel and Hedgehog)

فیلم‌های انیمیشن

  • کشور سازنده: کره شمالی
  • خالقان: کیم جونگ اوک، کیم یونگ چول، یون یونگ گیل
  • سال انتشار: ۱۹۷۷

انیمیشن کره ای

سنجاب و خارپشت به دو دلیل بسیار خاص در این لیست وارد شده است. اولا، این تنها مجموعه تلویزیونی این فهرست است که در مجموع ۳۴ قسمت و در فاصله سال‌های ۱۹۷۷ تا ۲۰۱۳ تولید شده است. ثانیا، این انیمیشن، تبلیغات عینی نظام کره شمالی است که توسط خود ملت ساخته شده و یکی از معدود مواردی است که به بیرون از این کشور درز کرده است.

داستان درباره یک سنجاب و خارپشت است که در خانه بهشتی خود در تپه گل زندگی می‌کنند و در مقابل دشمنان بی‌رحمی که به دنبال نابودی خانه هستند، دفاع می‌کنند. بر هیچ کس پوشیده نیست که کره شمالی استاد تبلیغات سیاسی و جوسازی است و چنین وفاداری جاودانه‌ای به دولت، چیزی نیست که فقط در بزرگسالی آموزش داده شود. سنجاب و خارپشت برای کودکان کره شمالی ساخته شده و پر از اسلحه، خونریزی، مرگ و استعاره‌های بصری ظریف به نفع رژیم توتالیتر کره شمالی است.

شخصیت‌های اصلی و خانه آن‌ها به ترتیب تمثیل شهروندان کره شمالی و خود کره شمالی هستند. آن‌ها همراه با بقیه موجودات تپه گل، با شورشیان کوه راک و گرگ‌ها مبارزه می‌کنند که نشان‌دهنده برجسته‌ترین دشمنان این کشور هستند. جالب این‌جاست که گونه‌های دشمن و حیوانی این سریال، نشان‌دهنده ملت‌های دشمن کرده شمالی هستند.

راسو نماد ژاپن، گرگ نماد آمریکا، موش نماد کره جنوبی و خرس نماد روسیه است. هم‌چنین یک روباه بسیار عجیب و غریب در ببن شخصیت‌ها وجود دارد که احتمالا او هم نماد آمریکا باشد.

اما شاید حتی در دیکتاتوری‌های بی‌رحم نیز، جوانه‌های امید هنوز در جستجوی راهی برای رشد باشند. داستان سریال، پیچیده یا ظریف نیست اما بینشی جذاب در مورد تجربیات دوران کودکی جوانان کره شمالی ارائه می‌دهد. اگر شما علاقه‌مند هستید که این برنامه کودکانه به شدت عجیب و غریب را تماشا کنید، می‌توانید تقریبا همه قسمت‌های این مجموعه را در دیلی‌موشن دنبال نمایید.

حتما بخوانید » 10 فیلم برتر کره‌ای

تاتسومی (Tatsumi)

فیلم‌های انیمیشن

  • کشور سازنده: سنگاپور
  • کارگردان: اریک خو
  • سال انتشار: ۲۰۱۱

تاتسومی یک فیلم دوبعدی سنگاپوری است که در سال ۲۰۱۱ اکران شد. این فیلم در واقع چیزی شبیه یک زندگی‌نامه است که زندگی و حرفه مانگاکا (هنرمند مانگا)، یوشیهیرو تاتسومی را تعریف می‌کند. داستان در ژاپن پس از جنگ جهانی اتفاق می‌افتد، جایی که تاتسومی با الگوی خود، اوسامو تزوکا (خالق آستروبوی) ملاقات می‌نماید و ژانر جدیدی از مانگا به نام جکیگا را ایجاد می‌کند (این ژانر که به معنای تصاویر دراماتیک است، برای بزرگسالان طراحی شده و سبکی سینمایی و داستانی بالغ دارد).

خالق این فیلم، کارگردان و هنرمند کمیک‌ سنگاپوری، اریک خو است که در جوانی عاشق آثار زیبای تاتسومی شد و می‌خواست به نوعی از او قدردانی کند.

خو می‌خواست سبک نمادین تاتسومی را در طول این فیلم به درستی نمایش دهد و به نظر می‌رسد که به خوبی از پس این کار برآمده است. آثار هنری تاتسومی آن‌قدر شبیه فیلم بود که مشخص شد تنها کاری که باید انجام دهد این است که فریم‌ها را در قالب بزرگ‌تری تنظیم کند. خطوط ضخیم و جوهر‌دار با رنگ‌های مشکی در میان رنگ ملایم که در این فیلم وجود دارند، حس واقعی یک کمیک را به مخاطب القا می‌کنند. روایت اصلی تا حد زیادی با نسخه‌های انیمیشنی برخی از مشهورترین آثار تاتسومی، مانند جهنم، فقط یک مرد و اشغال‌شده، آمیخته شده است.

اگرچه این فیلم در اندونزی پا گرفت و در ابتدا به زبان ژاپنی صداگذاری شده بود اما تولید اصلی آن در سنگاپور انجام شد و در نتیجه، یک فیلم سنگاپوری محسوب می‌شود. این اثر در قالب دی‌وی‌دی از طریق آمازون در دسترس و همچنین در سرویس‌های پخشی مانند اووید، کریتریون، توبی، هوپلا و کانوپی قابل مشاهده است.

حتما بخوانید » فیلم ترسناک لاوکرفت

ناک (Nak)

فیلم‌های انیمیشن

  • کشور سازنده: تایلند
  • کارگردان: ناتاپونگ راتاناچوک
  • سال انتشار: ۲۰۰۸

ناک یک انیمیشن سه بعدی است که در شبکه پی‌بی‌اس کیدز تایلند پخش شد. این فیلم نگاهی تازه به داستان‌های بومی تایلندی ارائه می‌دهد و داستانی را روایت می‌کند که در آن برخی از مشهورترین ارواح این کشور مانند مائه ناک، فی هوآ کت و کراهنگ سعی دارند تا بشریت را از دست یک روح شیطانی قوی نجات دهند.

خود انیمیشن نسبتا استاندارد است اما سبک و طراحی شخصیت‌ها، این فیلم را سرزنده‌تر می‌کند. قسمت بزرگی از داستان فیلم در شب اتفاق می‌افتد و محیط و منظره شهری تایلندی آن، پر از رنگ و هیجان است. این فیلم شامل عناصر علمی‌تخیلی، زیبایی‌شناختی فرهنگ مدرن ژاپنی و بازنمایی‌ فرهنگ بومی تایلندی است. این فیلم پس از اکران، نقدهای متفاوتی دریافت کرد و شاید به همین دلیل باشد که پیدا کردن آن بسیار دشوار است.

به جز تریلرهای یوتیوب، چند عکس با وضوح متفاوت و نوشته‌هایی در چند وب سایت، ناک تقریبا در هیچ جا یافت نمی‌شود. نقدهای مخالف، بیشتر درباره تلاش انیمیشن برای مدرن‌سازی افسانه‌ای بومی و سنتی بودند که مای ناک به عنوان یک مادر مجرد با موهای صورتی به تصویر کشیده شده است.

هم‌چنین انتقاداتی نسبت به تقلید انیمیشن از سبک فیلم‌های جنگ ستارگان و ترکیب بیش از حد تکنولوژی با عناصر فرهنگی سنتی، مطرح شد. با این حال، اگر ترکیب سنت و مدرنیته را دوست دارید، احتمالا ناک، انیمیشنی باشد که به دنبال آن هستید.

حتما بخوانید » بهترین فیلم‌های ایرانی

ار توستیک و آیداهار (Er Tostik and Aydahar)

انیمیشن‌ آسیایی

انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی  انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی  انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی 

  • کشور سازنده: قزاقستان
  • کارگردان: ژاکن داننوف
  • سال انتشار: ۲۰۱۳

ار توستیک و آیداهار یک انیمیشن سه بعدی از قزاقستان است که در سال ۲۰۱۳ اکران شد. ار توستیک شوالیه‌ای شجاع است که با بدی‌های دنیای زیرین مبارزه می‌کند. با این حال، هنگامی که نیروهای شیطانی با هم ترکیب می‌شوند و اژدهای وحشتناک آیداهار را به وجود می‌آورند، مشکلات بیشتر می‌شود.

این فیلم یک افسانه کودکانه است که داستاعنهای سنتی قزاق را در روایتی منسجم ترکیب می‌کند. این فیلم اولین انیمیشن بلند داخلی کشور قزاقستان بود و سه سال طول کشید تا با تیمی ۵۰ نفره ساخته شود. قطعا کسانی که در این پروژه شرکت کردند به کار خود و اهمیت تاریخی آن در جامعه انیمیشن قزاق افتخار می‌کنند.

این فیلم با استقبال گسترده.ای در داخل قزاقستان روبه‌رو شد و بیش از ۳۱ میلیون تنگه قزاقستانی در گیشه به دست آورد و به راحتی بودجه ۱.۲ میلیونی خود را جبران کرد. اگرچه خود انیمیشن، از نظر فنی، پیشگام نیست اما با توجه به مقیاس کلی و محدودیت‌های تیم تولید، باز هم چشمگیر است. تصاویر سه بعدی فیلم گاهی از طریق تکنیک‌های دستی و ضبط حرکت ایجاد شده‌اند که منجر به حرکات نامتوازن شخصیت‌ها شده است اما فیلم هم‌چنان جذابیت خاص خودش را دارد.

صحنه‌های دو بعدی دوست‌داشتنی نیز در این فیلم پیدا می‌شود که به جا و درست به کار رفته‌اند. متاسفانه با وجود دستاوردهای عظیم این فیلم برای قزاقستان، نسخه زیرنویس آن برای بینندگان انگلیسی زبان در دسترس نیست اما می توانید دوبله روسی این انیمیشن را در سایت‌های مختلف تماشا کنید.

حتما بخوانید » بهترین فیلم انیمیشن گلدن گلوب

دختر باتیک (Batik Girl)

انیمیشن‌ آسیایی

انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی  انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی انیمیشن‌ آسیایی  

  • کشور سازنده: مالزی
  • کارگردان: ایروان جنیدی
  • سال انتشار: ۲۰۱۸

دختر باتیک یک فیلم کوتاه مالزیایی است که توسط استودیو آر اند دی ساخته شده و داستانی درباره فقدان و عشق خانوادگی است. شخصیت اصلی بدون نام انیمیشن، پس از از دست دادن ناگهانی پدر و مادرش، غمگین و افسرده می‌شود تا اینکه یک شب، یک نقاشی باتیک جادویی در استودیوی مادربزرگش پیدا می‌کند.

دختر باتیک یک فیلم صامت است و اگرچه از دیالوگی در آن استفاده نمی‌شود اما جلوه‌های صوتی و موسیقی زیبای آن، در طول این ماجراجویی همراه شخصیت‌ها هستند. این اثر که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، چیزی کم‌تر از یک شاهکار هنری نیست و خیلی زود در کشورهای مختلف، برنده چندین جابزه معتبر شد.

حتما بخوانید » فیلم ترسناک

استودیویی که دختر باتیک را خلق کرد هنوز تازه کار است و تازه در سال ۲۰۱۱ تاسیس شده است. با این حال، این مسئله مانع نشده تا آن‌ها برخی از مهم‌ترین انیمیشن‌های مستقل امروزه را بسازند. تصاویر خاص این فیلم، عمدتا دو بعدی و با عناصر سه بعدی هستند. فیلم بر رنگ.ها و الگوهای دو بعدی تأکید زیادی دارد و زمینه‌های رندر‌شده سه بعدی آن، واقعی‌تر به نظر می‌رسند.

این انیمیشن کوتاه به صورت رایگان در یوتیوب از کانال آر اند دی در دسترس است. اگر علاقه‌مند به حمایت و دنبال کردن فیلم.های آن‌ها هستید، صفحه فیس بوک‌شان را بررسی نمایید.

در ادامه بخوانید » فیلم ماشینی

منبع » Collider

ارسال شده در ۱۶ شهریور ۱۴۰۰
  • اشتراک گذاری :
  • 149

    لینک دوستان

    دیدگاه ها

    guest

    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    از سراسر وب