ریشه اوشا یا ریشه خرس چیست؟چه خواصی دارد؟37

گیاه اوشا از گیاهان دارویی پر خاصیت و پر کاربرد در طب سنتی کشورهای مختلف است که به خصوص از ریشه گیاه اوشا در زمینه های مختلف دارویی استفاده می شود.

ریشه اوشا که به نام ریشه خرس نیز شهرت دارد یک ماده ضد التهاب، ضد قارچ و ضد باکتری است که خاصیت آنتی اکسیدانی قوی داشته و برای پیشگیری از عفونت و زخم معده و کاهش قند خون مفید می باشد.

برای آشنایی با این گیاه جادویی و خواص و مضرات آن در ادامه مطلب با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه شوید.

گیاه اوشا چیست؟

گیاه اوشا با نام علمی لیگوستیکوم پورتری (Ligusticum porteri) گیاهی چند ساله هم خانواده هویج و جعفری است که اغلب در مسیر کنار جنگل ها در بخش هایی از کوه های راکی و مکزیک یافت می شود.

گیاه لیگوستیکوم 12 گونه مختلف دارد اما تنها گونه پورتری آن اوشای واقعی است که تا یک متر رشد کرده، برگ های سبز روشن کوچک شبیه جعفری و گل های سفید کوچک دارد.

وجه تمایز اوشا با برخی گونه های مشابه آن ریشه چروکیده و قهوه ای رنگ این گیاه می باشد که از دیرباز به عنوان داروی سنتی در میان سرخپوستان آمریکایی، بومیان آمریکای لاتین و آمریکای جنوبی استفاده شده است.

خواص و فواید ریشه اوشا

1.اوشا ضد التهاب و استرس اکسیداتیو

عصاره ریشه اوشا به دلیل خواص آنتی اکسیدانی قوی فعالیت رادیکال های آزاد را خنثی کرده و با استرس اکسیداتیو مقابله می کند، همان طور که می دانید استرس اکسیداتیو با مواردی همچون التهاب مزمن و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، آلزایمر و سرطان مرتبط است.

به نظر می رسد این خاصیت ریشه اوشا از ماده Z-ligustilide موجود در آن نشات گرفته است که از بدن در برابر التهاب حاد و مزمن محافظت می کند.

2. پیشگیری از عفونت با ریشه اوشا

عصاره ریشه اوشا به دلیل ترکیبات گیاهی موجود در آن دارای اثرات ضد میکروبی است و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد.

ریشه اوشا در طب سنتی برخی فرهنگ ها به صورت موضعی برای ضد عفونی کردن زخم ها استفاده می شود و به نظر می رسد روی بیماری های ویروسی همچون هپاتیت اثر مثبت داشته باشد.

گفته شده عصاره این ریشه با باکتری های مختلف از جمله استافیلوکوکوس اورئوس، ای کولای و باسیلوس سرئوس که عامل چندین بیماری هستند مقابله می کند و ماده Z-ligustilide موجود در آن دارای خاصیت ضد قارچی قوی می باشد.

3.ریشه اوشا و کاهش قند خون

ریشه اوشا یا ریشه خرس چیست؟چه خواصی دارد؟37

ریشه اوشا یا ریشه خرس چیست؟چه خواصی دارد؟37

به نظر می رسد عصاره ریشه اوشا برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مفید بوده و مصرف آن به کاهش قند خون بعد از مصرف مواد غذایی قندی کمک کرده است.

4. زخم معده و ریشه اوشا

عصاره ریشه اوشا برای معده مفید است و احتمالا از بروز زخم معده پیشگیری می کند.

5. خواص ریشه اوشا در طب سنتی

از جمله کاربردهای ریشه اوشا در طب سنتی می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سرفه، ذات الریه، سرماخوردگی، برونشیت و آنفلوآنزا اشاره کرد. این ریشه ها برای رفع سوء هاضمه، بیماری های ریوی، بدن درد و گلو درد نیز مفید هستند.

دوز مصرف ریشه اوشا

ریشه اوشا به صورت تازه یا خشک و به فرم های مختلف از جمله دمنوش، پودر، روغن های ضروری و کپسول های مکمل به فروش می رسد و از آن در سایر محصولات از جمله دمنوش های گیاهی استفاده می شود.

به دلیل عدم تحقیقات کافی درباره ریشه اوشا تاکنون دوز موثری برای آن مشخص نشده است، در صورتی که قصد استفاده از هر یک از محصولات اوشا را دارید حتما با پزشک درباره مقدار مصرف آن مشورت کنید.

از مصرف ریشه اوشا در مقادیر بیشتر از آن چیزی که روی برچسب محصول ذکر شده اجتناب کنید و هنگام خرید به معتبر بودن فروشگاه و برند مورد نظر توجه داشته باشید.

عوارض جانبی ریشه اوشا

تاکنون تحقیقات کافی درباره عوارض جانبی گیاه اوشا انجام نشده و این مسئله تا حد زیادی ناشناخته است با این حال توصیه اکید شده زنان باردار و مادران شیرده از مصرف اوشا و محصولات حاوی این گیاه اجتناب کنند.

گیاه اوشا ممکن است با گیاهان بسیار سمی شوکران و شوکران آبی که در کنار اوشا رشد می کنند اشتباه گرفته شود، این سه گیاه از نظر ظاهر برگ و ساقه تفاوت کمی با هم دارند اما با دقت در ریشه های قهوه ای و چروک اوشا و بوی متمایز و کرفس مانند این ریشه گیاهی می توان به راحتی آن را تشخیص داد.

بیشتر بخوانید » همه چیز درباره مارچوبه+نحوه پخت و مصرف

منبع » healthline

ارسال شده در ۳ تیر ۱۳۹۹
  • اشتراک گذاری :
  • 362

    لینک دوستان

    دیدگاه ها

    guest

    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    از سراسر وب