آیا باران فقط ابرهای خاکستری می بارد؟دانستنیها66

آیا باران فقط ابرهای خاکستری می بارد؟دانستنیها » همه ما با دیدن ابرهای خاکستری و تیره رنگ که گاهی ترسناک به نظر می رسند متوجه می شویم که احتمالا بارندگی در راه است و خودمان را برای بارش باران آماده می کنیم.

اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا ابرهای خاکستری باران زا هستند و هیچ وقت از ابرهای سفید انتظار بارش باران نداریم؟

برای پاسخ به این سوال در ادامه مطلب با مجله اینترنتی ماهتوتا همراه باشید.

چرا ابرهای خاکستری و تیره باران زا هستند؟

در نگاه اول پاسخ به این سوال ساده و بدیهی به نظر می رسد اما برای پاسخ دقیق لازم است درباره ابر و نور و رابطه آن ها با یکدیگر بیشتر بدانیم.

نور از ذرات کوچکی تشکیل شده است که روی امواج سوار شده و به این سو و آن سو می روند. ذرات نور، نورهای مختلف قرمز، سبز، آبی و غیره تولید می کنند، این رنگ ها همان رنگ هایی هستند که در رنگین کمان دیده می شوند و زمانی که با هم ترکیب می شوند نور سفید به وجود می آید.

قطرات آب

ابرها از تعداد زیادی قطرات آب ساخته شده اند که وقتی به اندازه کافی سرد شوند به کریستال های کوچک یخی و ذرات زیبای برف تبدیل خواهند شد.

آیا باران فقط ابرهای خاکستری می بارد؟دانستنیها66

آیا باران فقط ابرهای خاکستری می بارد؟دانستنیها66

آیا باران فقط ابرهای خاکستری می بارد؟دانستنیها

این قطرات ابری در مقایسه با ذرات نور بسیار عظیم الجثه به نظر می رسند به همین دلیل ذرات نور را به یک اندازه پراکنده می کنند و این باعث می شود ذرات نوری که از ابرها خارج می شود به یکدیگر پیوسته و نور سفید تشکیل دهند، برای همین است که در حالت عادی ابرها سفید هستند.

وقتی ابر بزرگ تر می شود قطرات آب و کریستال های یخ موجود در آن بیشتر به هم ضربه زده، به یکدیگر می چسبند و بزرگ تر می شوند. با بزرگ شدن ذرات و افزایش ارتفاع ابر نور کمتری از آن عبور می کند، در نتیجه ابر خاکستری و تیره به نظر خواهد رسید.

ابرهای خاکستری

زمانی که قطرات به اندازه کافی به هم بچسبند آن قدر بزرگ می شوند که به صورت باران به زمین می افتند.

با توجه به این که فقط ابرهایی که دارای قطرات بزرگ هستند می توانند بارندگی داشته باشند و از طرف دیگر بزرگ بودن قطرات باعث می شود نور کمتری از ابر عبور کرده و ابر خاکستری دیده می شود، نتیجه می گیریم باران تنها از ابرهای خاکستری می بارد.

بیشتر بخوانید » علت سفید بودن ابرها چیست؟دانستنیها

منبع » education

ارسال شده در ۲ تیر ۱۳۹۹
  • اشتراک گذاری :
  • 126

    لینک دوستان

    دیدگاه ها

    guest

    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    از سراسر وب